欢迎进入威盾系统门窗(广东)科技有限公司

威盾企业 当前位置:威盾门窗 > 新闻资讯 > 威盾门窗 | Mutuus Studio | 打造空间的序列性

威盾门窗 | Mutuus Studio | 打造空间的序列性

2020-08-30 10:40:20

意大利威盾门窗 (2)



Hollywood Residence

打造空间的序列性


住宅坐落在洛杉矶的山上,距离好莱坞标志不远,整体建筑设计着眼于中世纪爱尔兰城堡的传统,并将其融入当代加州的生活方式中,体现了新工业风与古建筑特色的完美融合。由西雅图建筑公司Mutuus Studio的Kristen Becker设计,设计师从客户的爱尔兰之旅和许多欧洲城堡中获得设计思路,打造出一种序列性空间,并借鉴了纽约市顶层公寓的紧凑性。

Nestled high above Los Angeles in the Hollywood hills, not far from the iconic Hollywood sign, this residence was conceived as a modern-day medieval castle whose breath-taking views and compact footprint are matched by an oddball grandeur that fuses "industrial chic and old-world interiors". Designed by Kristen Becker of Seattle based architecture firm Mutuus Studio the house was commissioned by entertainment couple actress Mia Sara and director, producer, writer and puppeteer Brian Henson, son of the legendary Jim Henson (think The Muppet Show and Fraggle Rock) who wanted a home with a modest footprint. Taking cues from the couple’s travels to Ireland and the great castles they visited, along with drawing from the compactness of their New York City penthouse, their Hollywood Hills Residence embodies California’s luxurious lifestyle in its purest form.



这栋三层楼的建筑建在陡峭的山坡上,由混凝土,木材,玻璃和金属创造出一系列堆叠的体量组合,考虑到场地环境的保护,占用最小的面积并能够容纳一系列露台和庭院。房屋可通过钢制天桥进入,该天桥通向巨大的青铜门,这是对城堡吊桥的影射。

Built on a steep hillside, the three-storey building was designed as a series of stacked rectilinear volumes in a mix of concrete, wood, glass and metal, a configuration that ensures a minimal footprint as well as being able to accommodate a series of terraces and courtyards to take advantage of the mild climate. The house is accessed via a wood and steel footbridge that leads to a monumental bronze door, an allusion to a castle’s drawbridge over a moat.



进入住宅,将你引向中间楼层的大厅,其中包括一个开放式厨房、餐厅和休息区。另外两间卧室和一间书房位于同一层,而下面是媒体室、客房、储藏室和一间洗衣房。公共空间和私人空间分散在建筑的第三层,这些精心设计的空间无缝地相互流动。

Entering the top floor, which also houses the garage and the master bedroom, a foyer leads you down to a great hall on the middle floor comprising an open plan kitchen, dining and sitting area. Two additional bedrooms and a study are located on the same level, while below, there is a media room, guest rooms as well as storage spaces and a laundry room. With public and private spaces dispersed across all three levels, the choreographed configuration of spaces that seamlessly flow into one another speaks to Becker’s background in dance.



起居空间无疑是这间住宅的心脏,双层高的空间以黑色钢梁架构,最具特色是一个重金属齿轮和链式旋转窗,通过东边开设的链式旋转门,可到达露台和室外餐厅,曲折向下可进入游泳池和楼下的卧室。“不仅是一种华丽的姿态”,正如建筑师所说,“还强调了不断变化交织的空间理念”。

Undoubtedly the heart of the house beats is the “great hall” on the middle level, a bright, double-height space featuring massive black steel beams, black steel Brombal windows offering a breath-taking panorama over Los Angeles, and a heavy metal gear and chain pivoting window that opens up to a dining terrace where you can zigzag down to the pool. The pivoting window “is not only an opulent gesture”, as the architects remark, “but also another clever emphasis on the idea of an ever-changing interweaving space”.



在客厅里,Willy Daro超现实主义的咖啡桌和1930年代日式re-upholstered豹纹椅尤为耀眼。在邻近的用餐区,一张薄薄的椭圆形餐桌最初是丹麦大师Finn Juhl于1948年的设计,在这里用柚木重新制作,与当地艺术家法Facaro定制的枝形吊灯搭配在一起,吊灯灵感源于自行车链的集合。厨房由现代混凝土台面、胡桃木饰面橱柜与Warren Bacon于20世纪70年代设计的悬臂式柜台凳完美搭配。

In the living room, contemporary pieces like Willy Daro’s Brass Bonsai Surrealist Coffee Table are mixed with 1930s Japanese stools that have been re-upholstered in a leopard print, vintage lamps from Italy and Aboriginal tapestries, while an arm cast from Henson's childhood, adorned with his father’s cartoons, stands next to Arthur Court’s 1970s polished aluminium Tortoise Shell lamp. Inthe adjacent dining area, a thin, oval dining table originally designed by Danish master Finn Juhl in 1948 and reproduced here in teak, is paired with a bespoke chandelier by local artist Facaro whose opulence is juxtaposed with the material it’s made from: bicycle chains. The kitchen’s contemporary design of concrete countertops, blackened steel and walnut veneer cupboards is perfectly matched with Warren Bacon’s cantilever counter stools from the 1970s.



楼下的媒体室搭配由瑞士制造商打造的白色模块沙发,结合安哥拉山羊毛地毯、Rick Owens的青铜天鹅雕塑花瓶和非洲面具,书房中古董红木角度的办公桌是搭配Norman Cherner转椅和古董faux-bamboo台灯。

In the media room downstairs, a 1970s modular white leather sofa by iconic Swiss manufacturer de Sede is combined with a mohair rug, Rick Owens’ bronze Swan Neck sculptural vase, and a collection of African masks, while, in one of the bedrooms, a vintage rosewood angled desk is paired with Norman Cherner’s Swivel chair from the 1960s and an antique faux-bamboo reading lamp from the 1930s. 




Tribeca Penthouse

简约与优雅的典范


曼哈顿市中心一栋两层楼的顶层公寓,向往折衷主义的优雅,拥有城堡一样的纪念性的建筑,以此作为纽约阁楼现代风格的灵感。 

A two-story penthouse apartment in Downtown Manhattan that yearns for restrained opulence and eclectic elegance and looks to castle-like monumentalism as inspiration for a modern take on a NYC loft. 



早期的灵感来源于城堡,强调了空间的不朽性。巧妙地通过垂直金属楼梯扶手和开关玻璃创造了空间内凝聚力,既保证隐私,也强调了空间的高度。

A very early inspiration found in castle-like design and atmospheres, led to an emphasis in the monumental and commanding verticality of the space. This purposeful celebration of verticality creates an effortless cohesiveness within the space, masterfully achieved through the use vertical metal stair railings as well as the use of switch glass both for privacy purposes as well as to emphasize the height of the space.



空间展示了各式各样的家具,这是业主旅行途中的收获,房间里还固定着一张Vladimir Kagan的沙发。沿着金属和木制的大楼梯向上是主卧套房和媒体室,天鹅绒窗帘用作隔断,配有软木地板和定制的皮革家具。

The space showcases a vast array of eclectic furniture, a result of the clients’ continuous travels including a Vladimir Kagan couch that anchors the room. Up the metal and wooden grand stair is the master suite featuring a media room with velvet curtains serving as a temporary division, baked cork flooring and custom leather furnishings.







为共同追求高品质设计的人,创建了Mutuus Studio。工作范围从住宅、商业、酒店到室内设计。Mutuus Made是工作室的不可分割的一部分。设计自定义照明,硬件和材料,以增强工作室设计的独特性。在处理每个项目时都注重细节,并限制了工作室的项目数量,因此可以为客户提供足够高专业度和优质的服务。

We founded Mutuus Studio for others like us - those who share a mutual obsession for highly crafted design, and also for those that don’t feel like placing limits on what we design. Our work ranges from residential and commerical to hospitality and interiors. An integral and exclusive part of our studio is our Mutuus Made works that are offered exclusively to our clients. We design and fabricate custom objects, lighting, hardware and materials that enhance the architecture and interiors that we design. We approach each of our projects with attention to detail and limit the number of projects that we have in the studio so we can provide the utmost attention that our clients deserve.  

Mutuus(moo-tus)是拉丁语,意为“相互/交换”。强化了我们的工作室设计哲学,即设计本质上是协作且互惠的。尽管每个项目都有一个项目负责人,但三个合作伙伴在所有项目上都共同协作,并为给定项目提供了彼此的专业知识。

Our name Mutuus (moo-tus)  is a the latin word  for "mutual / exchange". The name reinforces our studio philosophy that design is inherently collaborative and mutually beneficial.  Although each project has a project leader, all of the three partners work together collaboratively on all the projects and lend one anothers expertise to a given project.  

意大利威盾门窗 (6)


Copyright 威盾系统门窗(广东)科技有限公司 2019 | all rights reserved 粤ICP备09072409号-1
部分素材来源于互联网,如侵权请联系删除

QQ咨询

在线咨询真诚为您提供专业解答服务

咨询热线

139 2504 0568
7*8小时服务热线

微信咨询

二维码扫描添加好友联系
返回顶部
cache
Processed in 0.006763 Second.